• Georgiana Şuţu

In Memoriam Paul Mircea 1961-2021


OnAdventure regreta disparitia mult prea timpurie a omului fara de care acest proiect de aventura nu ar fi ramas mai mult de un vis frumos.


Poate ca rana este inca deschisa, dar credem ca cei care ati trecut de-a lungul timpului pragul nostru si ati calatorit vreodata alaturi de noi, ati gustat din cele mai gustoase rosii la picnicurile noastre, cele mai naturale fructe atinse de grija si razele soarelui, cu totii l-ati cunoscut putin, fara sa stiti, pe domnul Paul.


Domnul Paul a fost un om deosebit, de un calm impunator, mereu acolo sa ofere o mana de ajutor, un om harnic si priceput la toate, cu un optimism de neclintit. Tatal lui Alex.


El este cel care a crezut, poate, cel mai mult in acest proiect.


Ne-a oferit mereu ajutorul fara sa puna nimic la indoiala.


Cand turele cu voi s-au inmultit, el ne-a ajutat sa luam si sa intretinem minivanul OnAdventure; ne oferea cu dragoste rosiile din solarul sau, merele pentru legendara placinta, murele de la umbra pomilor din spatele curtii din care mamaia facea gemul delicios care umplea clatitele de la picnicurile din vremuri pre-covid.


Ne intreba mereu la finalul unei zile lungi pe munte daca toata lumea s-a simtit bine si ii vedeam bucuria si mandria pe chip cand ne intorceam de la turele cu bicicleta prin podgorii, de la Krapets sau de la Bansko cu placa in spate. Stia ca veneam de la drum lung si ne astepta mereu cu mancare calda acasa.


Unii dintre voi l-ati cunoscut la noi in gradina, un om generos care isi deschidea cu ospitalitatea portile pentru oricine ii trecea pragul, un om pe care te puteai baza la bucurie dar si la necaz; unii l-ar fi catalogat drept retras, tacut, introvertit. Insa el vorbea cel mai tare prin faptele sale.


De la el Alex a mostenit dragostea pentru mersul pe bicicleta si incapatanarea ca Balotestiul natal si familia reprezinta centrul universului nostru.


Ne astepta mereu la aeroport, fara sa ii spuna nimeni, chiar si in crucea noptii, si ii placea sa auda despre toate aventurile noastre.


Si-ar fi dorit sa isi cultive rosiile, sa urce pe Moldoveanu si, la pensie, sa mearga in excursii cu noi.


A sperat pana in ultima secunda ca se va face bine, si noi alaturi de el am crezut la fel.


OnAdventure ii datoreaza existenta si promitem sa ii mentinem vie amintirea si spiritul prin turele noastre.


Fiti buni unul cu celalalt, asta este mostenirea pe care domnul Paul si-ar fi dorit-o.


Drum lin spre ceruri!
643 views0 comments

Recent Posts

See All