top of page

dum., 09 oct.

|

București

Povesti din Tara Luanei si Varful Turtudui

O drumetie prin muntii Buzaului cu aventuri, povesti, legende, dar si fapte istorice!

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Povesti din Tara Luanei si Varful Turtudui
Povesti din Tara Luanei si Varful Turtudui

Ora și locul

09 oct. 2022, 06:00 – 20:00

București, Bulevardul Aviatorilor 78, București 014192, Romania

Despre eveniment

Poate ca ai auzit despre misterele din Tara Luanei. Despre pietrele vii, pe numele lor stiintific trovanti, ce isi schimba forma si locatia, despre care se spune ca ar avea origini extraterestre. Sau despre zona de la Nucu unde se gasesc asezari misterioase si un varf de munte ce se roteste. Sau despre Varful Turtudui ce are forma unei piramide, iar legendele spun ca aici aterizau OZN-uri si ca varful a fost dinamitat de catre Ceausescu din cauza unor disparitii misterioase.

Adevarul este ca nimeni nu a gasit concret o explicatie pentru toate aceste mistere, asa ca misiunea noastra este sa le descoperim si...poate sa le descifram:)

Vom mergem intr-o drumetie de dificultate  usoara spre mediu prin tinutul Buzaului si prin satele uitate de lume ca sa descoperim si sa ne minunam de legende si povestiri ale locurilor. In calatoria noastra vom strabate si vom vizita si asezarile rupestre de la Nucu, unice in Romania si vom ajunge pana pe varful Turtudui.

Tura completa are in jur de 15 km si 600m diferenta de nivel pozitiva. Ai nevoie de conditie fizica si cateva iesiri la activ.

Cat costa?

180 RON/persoana (include transport - numar limitat de locuri - 12, ghidaj si asistenta pe trasee - 2 ghizi,

130 RON/persoana ( NU INCLUDE TRANSPORT, include ghidaj si asistenta pe trasee - 2 ghizi

Cont bancar : RO06INGB0000999908993867; beneficiar: Mircea Paul. Alexandru PFA ( in momentul transferului, obligatoriu trebuie sa treceti numele si sa mentionati ( Plata participare Tara Luanei).

Acces parc natural: 10 lei

Cand?

In data de 9 octombrie 2022. Ne intalnim duminica dimineata, la ora 6:00 dimineata, in zona gurii de metrou Aviatorilor - Ivelo Relax Herastrau, Bucuresti. Pentru detalii suplimentare - 0766561893 Alex

Cui se adreseaza?

Tuturor celor ce cauta aventura si o gasca de prieteni vechi si noi. Oamenii din comunitatea OnAdventure sunt oameni cu bun simt, educati si dornici de aventuri si prietenii.

Obligatoriu de avut:

- rucsac de tura

- haine adaptate conditiilor din acea perioada (se va trimite e-mail cu 2 zile inainte de eveniment cu ultimele detalii)

- hrana si apa pentru o zi de drumetie

- bocanci de munte

Distribuie evenimentul

bottom of page