Snowboard în Alpi low-cost. Cum sa economisești 1000 de euro într-o săptămână

Actualizată în: 26 oct. 2021

Snowboardul este o pasiune scumpă. Cu ceva organizare, planificare și alegeri în cunoștință de cauză, o excursie la snowboard devine mult mai accesibilă. Află mai jos cum poți să economisești sute de euro în următoarea vacanțăDe sărbători nu îmi bat capul să dau banii pe prostii. Biletele de avion pentru următoarea destinație de snowboard sunt cadoul meu favorit. Win-win!Acest articol ar fi putut foarte bine să nu existe dacă și tu și eu am fi urmat sfatul lui Paris HiltonPână una alta, hai să vorbim despre chestiile rezonabile pe care le putem face să ajungem să ne facem o vacanță în Paradisul Alb fără să ne facem datorii.Alege o țară alpină care să nu fie Elveția.

Felicitări, tocmai nu ai aruncat câteva zeci de euro în plus la orice serviciu doar pentru că ești în Elveția. Scutesti la avion, SKI Pass,cazare,mancare, transport cam 600 euro (minim) într-o săptămână.
Alege o țară bine-comunicată cu România

Mai ții minte city-break-urile care începeau cu un zbor de 49 de lei pe sens?

Același lucru e valabil și la snowboard. Poți rezerva un zbor în Italia mai ieftin decât un plin până la Poiana Brașov.


Avantajele unei astfel de opțiuni sunt incontestabile

-poți rezerva de pe o zi pe alta, mai ales dacă stai geană pe prognozele meteo și ai un șef super de treabă. Sau nu ai șef deloc.

- Italia găzduiește unele din cele mai mari resorturi din Europa ( Dolomiti SuperSki, Via Lattea)

- conexiuni bune cu transportul în comun (tren cam la fiecare oră și autobuze locale)

- infrastructură de transport excelentă


Torino, capitala Piemontului, varianta optimă pentru startul unei aventuri pe Via Lattea


Aeroporturi pe care operează low-costurile

*Milano Bergamo/Malpensa (Wizz-air, BlueAir, Ryanair)

*Torino - inclusiv pentru conexiuni cu Franța (Montgenevre)

*Bologna-chiar dacă nu e foarte aproape de resorturi, are zboruri foarte ieftine, orar de zbor variat și accesibil, conexiunile sunt facile cu trenul , zboară Wizzair, Ryanair

*Veneția Treviso/ Marco Polo


Vezi cum ți se aliniază planetele cu orarul de zbor, unele rute au 2 zboruri pe zi așa că poți opta pentru zboruri la prima oră sau seara)


Trenuri in directia Bolzano, Bardonecchia- sunt cam din oră în oră cu plecare din orașele mari din Nord (Torino, Milano, Venezia). Puteți arunca un ochi pe link-ul Trenitalia- trenuri Italia


Dacă vorbim de costurile cu transportul, am un exemplu recent în minte.

Am planificat o săptămână la Cervinia pentru începutul sezonului 2021/2022 pentru 2 persoane, cu Wizz Air. Avionul și transferurile ne costă 170 de euro.


Un rental ne-ar fi costat undeva la minim 250 de euro la care s-ar fi adăugat asigurarea, benzina, taxele și parcările. Plus că nu ar fi rentat să închiriem doar ca să avem cu ce ajunge în resort.Eu zic că ieșim cu o economie de 200 de euro per total la capitolul transfer.


Aș vrea să nu discriminez între națiunile alpine, dar când pot să am arhitectura și farmecul tirolez, pârtiile perfecte și un espresso savuros în același loc, unde bașca, mai și înțeleg cam tot ce se vorbește în jurul meu, alegerea mea naturală este Italia.

Minimalism în avion = cash pentru vacanță

Nu îți lua nimic extra cu tine- îți este suficient un bagaj normal si echipamentul de snowboard.

Daca ai husa de snow s-ar putea sa te descurci doar cu husa.


De câte ori nu ai plecat cu bagaje după tine și la întoarcere ai constat că nu ai folosit nici jumate din lucrurile pe care le-ai luat cu tine într-un troller în care ai fi putut găzdui ușor 2 imigranți ilegali?


Dacă e musai să iei cu tine un bagaj ceva mai mare și zbori cu Wizz, merită să îți achiziționezi un priority-pass. Vei putea lua cu tine 2 bagaje.


Tips and tricks!

Netflix and chill all the way sunt doar 2 ore de zbor, nu vei simți atât de rău lipsa prietenului/prietenei/soțului/soției, nu are rost să dați 200 de lei în plus doar ca să stați unul lângă altul. Ați stat destul împreună din 2020 încoace.

Nu îți lua bagaj de cală, te descurci cu husa si un bagaj de mână.

*Adaugă cu câteva zile înainte de plecare și bagajul sportiv, în acest fel nu vei plăti tot biletul deodataDă skip la închiriatul mașinii / transfer de la aeroport


De banii ăia investește într-o husă cu roți. Te vei deplasa destul de ușor și o vei putea folosi pentru a planifica mai multe excursii. Face sarcina căratului de echipament nu mai complicată ca trasul de un troller.


Cât poate să coste închiriatul mașinii pe o săptămână cu tot cu asigurare și motorină?

Cam 3000 de lei.

Cât costă să faci transferul pe cont propriu? Cam 200 de lei

Economie- 360 de euro/cuplu
Noi folosim husa asta. E ce trebuie. Transferurile sunt acum floare la ureche
Alege o companie aeriană care te lasă să transporți echipamentul gratuit

Ca sa fiu cinstită, și Austria e o țară destul de ok comunicată pe timp de iarnă, operatorii de zboruri pe aceasta destinatie permitand transportul gratuit al echipamentelor (verificati cu fiecare companie in parte)

Dintre companiile care permit transportul gratuit mentionam oferta Lufthansa, unde am gasit pe timp de iarna zbor spre Salzburg (cu escala ce e drept la Viena sau Frankfurt).


Austria e pentru români iarna ce e Grecia pentru români vara. O destinatie accesibila si cu masina, mai ales celor din vestul tarii.