Ghid de aventura pe insula Corfu
top of page

Ghid de aventura pe insula Corfu






Despre insula Corfu s-a vorbit mult, chiar foarte mult. Exista nenumarate bloguri, articole, stiri, documentare despre minunata insula greceasca de la Marea Ionica. Insa nu multi au facut un ghid de aventura despre aceasta insula. Majoritatea oamenilor care vor sa viziteze Corfu, o fac pentru apa cristalina si frumos colorata, pentru relaxare, pentru mancarea delicioasa de la taverne, pentru plimbarile pitoresti prin capitala insulei, Kerkira, pentru obiectivele arhicunoscute ale insulei pe care nu le vom enumera in acest articol, deoarece vrem sa vorbim despre aventura si despre zone mai putin cunoscute si accesibile publicului larg.


1. Pestera subacvatica Blue Eye Cave si imprejurimile zonei Paleokastritsa.


Paleokastritsa este una din cele mai frumoase zone ale insulei Corfu, datorita culorii apei, barurilor amenajate pe falezele de stanca si a frumusetii salbatice ce inconjoara intregul areal. Trebuie sa aveti grija daca sunteti sensibili la diferente de temperatura, apa Marii Ionice in aceasta zona este destul de rece mai ales la inceput de sezon (martie-iulie), datorita curentilor maritimi si mai ales datorita faptului stancilor semete ce inconjoara intreaga zona, inclusiv o buna bucata din fundul marii.

Ne-am luat o zi intreaga pentru a explora cat mai mult din frumusetile zonei si am hotarat sa facem asta inotand. Atentie, trebuie sa fiti inotatori buni spre foarte buni, sa fiti oameni de anduranta si sa aveti o stare de sanatate buna. De asemenea trebuie sa urmariti starea vremii si intensitatea valurilor. N-ar trebui sa lipseasca nici pluta de apa, pentru siguranta voastra. Am pornit inot pe langa mai multe plaje si zone salbatice, cu ochelarii de snorkeling la ochi si am inceput sa exploram adancurile. In total intr-o singura zi am inotat aproximativ 8km de-a lungul tarmurilor, impreuna cu nevasta-mea. Nu pot spune ca a fost usor, ne-am folosit de mai multe plaje ca sa ne odihnim, la un moment dat am si dormit :) Asa am gasit grota subacvatica Blue Eye Cave, al carui filmulet l-ati putut urmari sub titlul postarii. Prima data cand am ajuns in aceasta zona, eram singurii care inotau. Veneau barcute cu turisti si toti se minunau cum de suntem in acea zona fara o barca.

Adevarata frumusete a grotei este sa intri intre stanci, sa te scufunzi si sa treci prin "ochiul" acesteia. Vei inota printr-o multitudine de pesti viu colorati, iar soarele care se reflecta in apa marii iti va da impresia ca ochiul albastru te priveste si te asteapta sa intri prin el ca printr-un portal. Mai jos vedeti harta zonei si doua poze din zona.







A doua oara am fost in aceeasi zona, dar cu barca. Am zis sa profitam mai mult de intreaga frumusete a zonei si ne-am miscat mult mai rapid. In zona Paleokastritsa sunt foarte multe barci de inchiriat. Nu va ingrijorati daca nu gasiti de inchiriat la cele foarte populare. Puteti incerca si la cei mai putin cunoscuti, preturile sunt bune si va vor trata cu respect.



Tot in zona Paleokastritsa, dar va recomandam sa mergeti exclusiv cu barca, este si zona ascunsa denumita Paradise Beach. In aceasta zona, curentii de apa sunt foarte puternici si este greu de ajuns inot. La plaja se ajunge doar pe apa.


Mai jos vedeti harta si cum sa ajungeti la plaja Paradise, asa cum o vedeti pozata din barca.



2. Zona de sud-vest a insulei Corfu - Halikounas Beach si Issos Beach


Iubim aceasta parte a insulei Corfu si ne-am indragostit iremediabil de ea. De ce? Pentru ca aici poti face drumetii pe bicicleta si poti face nudism :) Ati auzit bine, nudism! Desi nudismul este ilegal in Grecia, exista o zona atat de salbatica si de primitoare pentru cei ce cauta libertatea absoluta, incat totul este permis pe plaja Halikounas. Aceasta oaza de liniste pare desprinsa din epoca preistorica, are o plaja foarte intinsa cu nisip fin, vegetatie putina specifica zonelor foarte aride si apa limpede, calma si relaxanta. Am explorat aceste zone cu bicicletele si am campat cate o zi la umbra cortului-umbrar, savurand bere rece din recipientul frigorific portabil, fiind mangaiati de razele soarelui in toata splendoarea noastra.

Cele mai faine drumetii cu bicicletele le puteti face din Mesongi sau Moraitika, drumetiile au undeva la 30-40 km, sunt drumetii usoare, cu o diferenta mica de nivel, dar trebuie sa aveti grija cu hidratarea si cu caldura. Noi am optat de fiecare data sa ne transportam bicicletele din Romania, dar puteti gasi biciclete de inchiriat si prin satele mai sus mentionate.


Pe plaja Issos nu veti putea face nudism, dar dunele de nisip sunt absolut ireale si aveti o plaja foarte intinsa sa va plimbati si sa explorati zona. Absolut minunata.



3. Zona naturala Cape Drastis


Una din cele mai frumoase zone naturale ale Greciei, Cape Drastis te va incanta si te va uimi, iar in acelasi timp te va face sa-ti doresti sa explorezi fiecare mica formatiune din apele Marii Ionice. Dar cum sa faci asta? Cape Drastis este in mod normal doar de vizitat, pozat, dar nu si de atins, deoarece nu poti ajunge decat pe apa. Barci nu exista in zona si este interzis sa inchiriezi barca si sa te deplasezi in aceasta parte a insulei, datorita fundului stancos si curentilor periculosi. Totusi, exista o solutie si aceasta este inotul.

Ca sa poti inota in siguranta si sa explorezi fiecare insulita de la Cape Drastis, trebuie in primul rand sa te asiguri ca apa este calma, deoarece in zona de nord a insulei, curentii si vantul este foarte puternic dupa-amiaza. Recomandarea este sa mergeti sa explorati aceasta zona pana in ora 14. De asemenea, pe timp de vreme calma si apa linistita, apa din jurul tarmului de la Cape Drastis este foarte mica si vei avea surpriza ca poti merge in picioare pe langa tarm. Recomandam sa purtati incaltari de apa, aricii de mare fiind pretutindeni in aceasta zona. Mai jos puteti vedea harta si cateva poze incredibile.

PS: Aria de acoperire inot nu este nici pe departe atat de mare ca in prezentarea celei de la Paleokastritsa, dar recomandam sa faceti acest lucru doar daca sunteti inotatori buni spre foarte buni, cu o stare de sanatate buna. N-ar trebui sa lipseasca nici pluta de apa.





4. Cu caiacul in partea de sud-est a insulei


De ce in aceasta parte a insulei? Pentru ca aici gasesti cea mai linistita apa, te poti plimba in voie, poti descoperi plaje virgine si nu trebuie sa depui un efort colosal pentru a ajunge la ele. Pe aproape intregul parcurs al zilei, vantul nu iti va crea probleme si te vei putea bucura de marea calma si de caiac. Cele mai bune zone din care poti face caiac sunt satele Mesongi si Moraitika. Noi am avut noroc de fiecare data, gazda noastra primitoare ne-a pus caiacele casei la dispozitie. Poti alege sa te plimbi in sud, spre Lefkimmi, sau in nord, spre Kerkira, dar frumusetea se afla chiar intre Moraitika si Mesongi, unde exista un mic canal de apa ce intra in interiorul insulei. Acest canal este un prilej excelent de a explora zona si de a observa imprejurimile.







Corfu este o insula surprinzatoare, una din favoritele noastre si exemplul perfect ca poti face lucruri fantastice si fara sa trebuiasca sa ajungi la capatul Pamantului.

304 afișări
bottom of page